Ketoilijan burritot Queso -kastikkeella

elok. 25, 2020 1 comments



Nyt tulee kaikkien aikojen lohturuokaresepti! 

"Ai tortilloja, mikäs niissä nyt niin erikoista on?" you may ask...

No, siis tortillahan on se leipä, lätty johon me tavallisesti laitamme jauhelihaa/kanaa/kalaa, salaattia, salsakastiketta, guacamolea, maissia, juustoa, ja jotain cheddardippiä. Rullalle ja ääntä kohti. Hiton hyvää, ja loistava illanistujaisjuttu, missä kaikki saavat koota juuri sellaisen burriton kuin haluavat. Meillä tehdään niitä usein. Tai tehtiin, silloin kun vielä söin leipää. Nykyisin tortillan on yleensä korvannut juustotaco. 

Koska mä en tykkää leipoa.

Seuraan instagramissa burritojen kruunaamatonta kuningatarta: Nikki löytyy instagramista nimellä @bodybyketoburritos ja tämä tili on TÄYNNÄ burritoja, se on burritotaivas! Ja mikä Nikkin burritoista tekee ihan erityisiä, on se että juustokastikkeissa ei säästellä, ja burritot paistetaan pannulla niin että niihin tulee upea rapea pinta. 


Olen pitkään halunnut luoda jotain samanlaista, mutta meillä Suomessa on edelleen kaupoissa se heikko tilanne ettei mitään KETO-tortilloja ole saatavilla. 

Googlailin pitkään reseptejä erilaisiin ketotortilloihin, mutta päätin lopulta mennä tutulla ja turvallisella Satu Sjöholmin KARPPIRULLA-reseptillä. Tämä toimii hyvin ja taikinasta saa kaksi isoa tortillaa. Rapeaksi en sitä saanut, mutta pintaan sain paistaessa mukavasti väriä. 

Jatkan tutkimuksia tortillataikinan suhteen ja päivitän sen osan reseptistä kun löydän täydellisen taipuisan tortillan ketoreseptin. 

Maistuvatko keto-burritot ei-ketoilijoille?

No ihan takuulla maistuvat! Halutessasi voit kuitenkin ostaa vaikka vehnätortillat ja noudattaa ohjeita vain täytteisiin. Monesti kaupoista saatavat tortillat ovat tosin auttamattoman pieniä. Mä halusin muhkean suuren burriton joten pyörittelin taikinasta niin suuren tortillan kuin vain pellille sain mahtumaan. Joissain kaupoissa on muuten sellaista Libanonilaista ohutta leipää joka voisi toimia EI-ketoilijalla. 



Mutta sitten aletaan töihin! 

Pohja

Noudata Satun karppirulla-reseptiä (pohja 1) tortillataikinan valmistamiseen. Ota esille KAKSI uunipeltiä, ja laita niiden päälle leivinpaperit. Vaikka valmistatkin uunissa yhden tortillan kerrallaan, kannattaa taikina levittää leivinpaperille tuoreeltaan, kun se on vielä ohuempaa ja helppo levittää. Se nimittäin alkaa jähmettyä nopeasti. 

Käyttäen isoa kauhaa (keittokauha), kaada leivinpaperin keskelle iso kauhallinen taikinaa. Toista toiselle pellille. Jaa taikina tasaisesti peltien kesken ja ala pyörittää kauhan pohjalla tasaiseksi ohueksi ympyräksi (KUVA YLLÄ). Paista uunissa noin 10 minuuttia. Kippaa valmis tortilla puhtaalle leivinpaperille, tai alustalle, ja kun se on aavistuksen jäähtynyt, irroita päältä leivinpaperi varovasti. Voit käyttää tätä uudelleen jos teet enemmän tortilloja. Satun reseptistä saat siis 2 tortillaa. Yksi tortilla riittää mainiosti yhdelle henkilölle, miksei halkaistuna kahdellekin, lisukesalaatin kera. Tortillat saa huoletta jäähtyä sillä aikaa kun valmistat lisukkeet.



Jauheliha

  • 700g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 6 siivua säilykejalapenoa hienonnettuna
  • Pieni pala punaista chiliä hienonnettuna
  • 1dl tomaattimurskaa
  • 3 rkl chilikastiketta (Tiablo on loistava, sokeriton ja lisäaineeton)
  • 1 pss taco-mausteseosta 
TAI allaolevat mausteet: 
  • 1tl juustokuminaa
  • 1tl korianterijauhetta
  • 1tl chilijauhetta (TIABLON on hyvä!)
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • 1tl sipulijauhetta
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • ½tl oreganoa
  • 1tl sitruunapippuria
Laita jauheliha ruskistumaan. Kun se on vähän ruskistunut, lisää sipuli, chili ja jalapeno ja kuivat mausteet. Sekoita hyvin ja anna ruskistua kypsäksi.  Lisää sitten pannuun tomaattimurska ja chilikastike ja laske lämpö matalalle. Anna rauhassa muhia matalalla lämmöllä noin tunti.

Queso

  • 3 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
  • 175g mozzarellaraastetta
  • 1rkl valkosipulijauhetta
  • 1tl suolaa
Kuumenna kerma kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulijauhe ja sekoita hyvin. Lisää juustoraaste vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Kastike saa hieman jäähtyä ennen kuin laitat sitä burritoihin, tällöin se hieman jähmettyy. 

Guacamole

Ohje Guacamoleen löytyy TÄÄLTÄ. Mun guacamolessa on reilusti sitruunaa, tai limeä, riippuu minkä kanssa sitä syön. Kanan kanssa syödessä tuppaan laittamaan limeä, muuten sitruunaa. Mukana on myös tomaattia, sipulia ja chiliä. Oliiviöljyä laitan, jos haluan siitä kastikemaisemman. Nyt hurautin muutaman kerran sauvasekoittimella, mutta jätin hieman purutuntumaa myös. 

Lisäksi:

  • Cheddar-raastetta maun mukaan
  • Voita


Haluatko rapsakkuutta?

Hienonna lempikasviksiasi pieniksi kuutioiksi. Itse käytin paprikaa ja kevätsipulia. Ripottele täytteeksi. 



Täyttäminen

Laita täytteet kuvissa näkyvällä tavalla;

Pohjalle cheddar-raastetta, ja päälle jauhelihaa. Ripottele sitten pinnalle  kuutioidut kasvikset ja kaada Queso-kastiketta pinnalle. Lusikoi lopuksi pinnalle vielä reilusti guacamolea. Molempiin päihin tulee jäädä reilusti tilaa että saat suljettua burritot. 



Sitten on aika kääriä:

  1. Käännä ensin tortillan pitkä sivu täytteiden yli napakasti. Voit jopa hieman "tunkea" reunaa täytteiden alle. 
  2. Käännä sitten päätysivut sisään napakasti, ja niistä kiinnipitäen, pyöräytä burrito kiinni rullalle. 
Ota hieman huoneenlämpöistä voita kauniisiin kätösiin ja hiero voi burriton pintaan. 

Kuumenna paistinpannu, tiedät että se on tarpeeksi kuuma heittämällä pienen voinokareen pannuun. Jos se ei heti ala tirisemään, odota vielä. 

Paista tortillan molemmille puolille ihana ruskea paistopinta. Aloita "sauman" puolelta niin se sulkeutuu kunnolla. 

Nosta tortilla lautaselle, ripottele pinnalle cheddaria ja tarjoile. 





Kommentit

  1. Ihana helpo uunin jälkeen paistinpannu kevyesti vielä tule niin maukasta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca