Kasviksilla täytetyt myskikurpitsat

tammik. 17, 2022 0 comments


Olen pyrkinyt käyttämään enemmän satokauden kasviksia ja hedelmiä saatuani käsiini tämän vuoden satokausikalenterin. Myskikurpitsan satokausi lähenee loppuaan, joten haluan hyödyntää sitä vielä muutaman kerran ennen kuin ne katoaa kauppoista. 

Olen aiemminkin jakanut muutaman myskikurpitsareseptin; mm myskikurpitsacurryn, sekä ihanan metsäsienikeiton myskikurpitsalla, ja mietin pitkään mitä tehdä siitä tällä kertaa. 

Törmäsin täytettyihin myskikurpitsoihin Instagramissa, mutta muokkasin reseptiä. Kaupassa olin kyllä listan kanssa, mutta siellä resepti lähtikin versoilemaan sen mukaan mitä eteeni tuli. Yhtäkkiä tunsin voimakasta vetoa Gochujang tahnaan, ja näin sieluni silmin sen kieltä nipistelevän täytteen. Siitä se sitten lähti...

P.S. Jos korianteri ei maistu, korvaa se vaikkapa persiljalla.



Kasviksilla täytetyt myskikurpitsat

  • 1 iso myskikurpitsa, halkaistuna
  • 2 punasipulia, suikaloituna
  • 1/2 punainen paprika, suikaloituna
  • 2 valkosipulin kynttä, raastettuna
  • 2 tomaattia, pieninä kuutioina
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 1/2 dl kvinoaa
  • 2 1/2 tl Gochujang tahnaa
  • vajaa ruukku korianteria, revittynä ronskisti
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua ruohosipulia
  • ripaus kurkumaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • loraus sitruunanmehua
  • oliiviöljyä
Laita uuni kuumenemaan 180-200 asteeseen. Huuhtele myskikurpitsa ja halkaise se pitkittäin. Poista siemenet ja sudi "lihapuoli" oliiviöljyllä. Rouhi pinnalle hieman suolaa ja laita myskikurpitsan puolikkaat uuniin keskitasolle. Ne saavat paistua vähintään 40 minuuttia koosta riippuen. Minulla oli lähes tunnin. 

Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

Kuumenna oliiviöljyä pannussa keskilämmöllä ja lisää pannuun valkosipuli. Pyörittele sitä öljyssä noin minuuttia, mutta äläanna sen ruskistua. Lisää pannuun tomaattikuutiot, sipuli, ja paprika. Paistele välillä sekoitellen 5-8 minuuttia. 

Huuhtele silläaikaa kikherneet ja laita kulhoon. Lisää kulhoon 1 1/2 tl Gochujangia, ja mausteet. Sekoita. Lisää ne sitten pannuun ja paistele 5 minuuttia. Lisää pannuun kypsä kvinoa ja puolet korianterista. Nosta sivuun.

Tee Gochujang-dippi: Sekoita majoneesi, ranskankerma ja loput Gochujangtahnasta ja lorauta vielä tiraus sitruunan mehua. Sekoita. 



Ota pehmenneet, kypsät myskikurpitsan puolikkaat uunista. Raaputa lihaa keskeltä hieman sinne "siemenkuoppaan". Näin teet tilaa täytteelle. Lusikoi täyte puolikkaille ja laita ne takaisin uuniin noin vartiksi. 

Nosta ne taas uunista. Roiski Gochujang-dippiä pinnalle ja ripottele vielä korianteria pinnalle. 

Tarjoile. Tämän voi syödä lusikalla uuniperunan tapaan! 

P.s. Muista myös tsekata Instagram-reels valmistuksesta!!



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca