Kanapastaa mascarpone- kastikkeessa - Tagliatelle con pollo y mascarpone

kesäk. 15, 2022 2 comments

 

Eikös kuullostakin paljon eksoottisemmalta italialaisittain? Muista paino ja pari extra o-kirjainta tuonne mascarPOOneen, niin menet jo ihan italialaisesta. 

Keksin tämän pastan lennossa Prisman käytävillä ajelehtiessa, sillä minulla oli haaste; Muutamaa päivää aiemmin ukkeli oli käyttänyt vapaapäivänsä ruokavideoiden googlaukseen. Ruoka ja kokkaaminen on yhteinen intohimomme, mutta nyt ukkeli oli työntänyt varpaansa meikäläisen reviirille. I AM the pasta queen here! Hän teki, toki ohjeiden mukaan, mutta kuitenkin, aivan sairaan hyvää pastaa, johon hän käytti mm Salsiccia raakamakkaraa ja Ricottaa. Halusin panna paremmaksi. Googlasin vain toimiiko mascarpone pastassa 😂

Ukkelin ohjeesta olin kuitenkin napannut hyvän vinkin; Jos kastikkeeseen tulee parmesaania, kannattaa se raaste sekoittaa siihen kermaan/juustoon, ja lisätä siihen tilkka pastan keitinvettä ennenkuin se lisätään pannuun. Tällä vinkillä kastikkeesta tuli heti ihanan paksu ja tuhti jolloin se tarttuu pastaan hyvin. 



HEI, vinkki: Jos katson reseptiä kännykällä, klikkaa alla olevaa 'ainekset'-kuvaa ja ota screenshotti kauppareissulle mukaan. Näin sulla on helposti kauppalista mukana. 


Kanapastaa mascarpone- kastikkeessa


Valmistelu: Kuori ja raasta valkosipulin kynnet, kuutioi tai suikaloi sipuli ja viipaloi broilerin rintafileistä suupalan kokoisia paloja. Kuutioi sienistä ronskeja paloja. Laita broilerit kulhoon, ja sekoita niihin yrtit ja loraus öljyä. Hiero hyvin yrtit broileripaloihin. Hiero suippopaprikan pintaan öljyä ja paahda se180 asteessa kokonaisena kypsäksi.. Suippopaprika kypsyy myös airfryerissä n. 12 minuutissa. Kuori ja paloittele se (siemenet roskiin). 

Laita paprikanpalat kulhoon paseeratun tomaatin kanssa ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita pasta kypsymään meriveden suolaiseen väljään veteen. Keitä pastaa n. 1 min vähemmän kuin pakkauksessa lukee. Maistamalla toki paras. Pitää olla purutuntumaa.

Laita pannuunvähän öljyä ja kuumenna se, paista broilerifileet ja sipuli melko kuumalla pannulla kunnes broileri on läpikypsää. Sen ei tarvitse ruskistua, vaan olla läpikotaisin kypsää vaaleaa lihaa. Lisää sienet ja kypsennä vielä 4 minuuttia. Sienistä tulee aina nestettä mutta anna sen haihtua lähes kokonaan ennen seuraavaa vaihetta. 

Lisää pannuun paseerattu tomaatti-paprikasekoitus ja sekoita hyvin. Sekoita kulhossa mascarpone, valkosipuliraaste, parmesaani, ja noin 3 rkl pastan keitinvettä. Sekoita. Se saisi nyt olla sellaista kermaviilinpaksuista. Lisää se pannuun ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen hyvin. Tarjoile! Voit ripotella tuoreita yrttejä pinnalle. 



Aurinkoista viikkoa toivotellen,

Hanna 💓


Kommentit

  1. Herkulliselta vaikuttaa ja näyttää ja eihän noilla aineksilla voi tullakkaan muuta. Ihan hieman hymyilin, kun katsoin postuksesi...meillä nimittäin syötiin hyvin samantapaista ruokaa miehen kanssa just äsken. Mascarponen tilalla vaan oli koskenlaskija cheddaria, enkä hoksannuyt laittaa tomaattia mausteeksi. Tuoreita herkkusieniäkin paistoin, vaan laitoin niitä vaan omaan annokseeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olen todella pahoillani, että kommenttisi on jäänyt lukematta. En ole saanut siitä ilmoitusta. Oi, teidänkin versio kuullostaa herkulta! On kyllä totta, että tietyillä raaka-aineilla ei voi tulla kuin hyvä lopputulos :D Mukavaa syksyä sinne!

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca