Kung Pao kanaa (G,M)

lokak. 9, 2018 0 comments



Viime viikolla päätin tehdä ensi kertaa elämässäni Kung Pao kanaa (tai Kumpulan kanaa näin niinku Suomalaisittain). Tämä suorastaan nostalginen annos on ensimmäisiä Kiinalaisia ruokia jotka tuotiin Eurooppaan, mutta minä, Kiinalaisen ruuan suurkuluttaja, en ole koskaan syönyt Kung Pao kanaa missään ikinä milloinkaan. Itseasiassa luulin syöneeni, sillä tilaamme paikallisesta Kung Food Pandasta monesti mukaan Kung Pao kanaa, mutta reseptejä selatessa kävi ilmi ettei se ole sinne päinkään mitä sen pitäisi olla. Siinä ei ole edes pähkinöitä. Täytyy myöntää että ukkelille oli hienoinen pettymys ettei mautkaan vastanneet toisiaan vaikka tämä "oikea(mpi)" versio hyvää olikin, herkkua jopa. Ukkelille kun on kehittynyt keskiasteinen addiktio Kung Food Pandan versioon, ja jos se siitä vielä voimistuu, vie Kung food Panda meidät perikatoon. Tarkoitus oli siis replikoida heidän versionsa. Toisin kävi. 


Selasin reseptejä niin suomalaisista blogeista kuin ulkomaisistakin, ja lopulta fuusioin niistä omani, korvaten mm. sokerin hunajalla, koska minulla on valkoinen sokeri kieltolistalla. Tosin  chili ja soijakastikekkin pitäisi olla, mutta en ole vielä onnistunut niistä luopumaan... 



Ukkelille tarjosin tätä luonnollisesti riisin kera, mutta itse yritän vähentää riisin ja pastan syöntiä joten paistoin kaveriksi parsakaalta. Tein kerralla isomman annoksen, että saatiin myös seuraavana päivänä lounaaksi mukaan hieman...


Seukkipäivän lounaaksi kera kukkakaalin...

p.s. voit lisätä esim punaista paprikaa tähän, mutta paprika on tällä hetkellä eliminointilistallani. 



KUNG PAO KANAA
  • 500g broilerin filee tai paistisuikaleita (maustamatonta)
  • 4rkl soijakastiketta
  • 3rkl kuivaa sherryä
  • 1,5rkl raastettua inkivääriä
  • 3tl seesamiöljyä
  • 2,5rkl maissitärkkelystä
  • puolikas punainen chili ohuiksi pitkiksi suikaleiksi viipaloituna
  • 2tl juoksevaa hunajaa
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 2 kuivattua birds eye chiliä siemenet poistettuna ja murskattuna
  • 2 kevätsipulia viipaloituna (erottele vihreä ja valkoinen osa)
  • 2dl cashew tai maapähkinöitä (käytin molempia)
  • oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita kulhossa 2rkl soijaa, 2rkl sherryä, inkivääri ja seesamiöljy. Lisää kulhoon broilerisuikaleet ja sekoita kunnes kaikki suikaleet on pyörinyt marinadissa. Lisää maissitärkkelys ja pyörittele kunnes suikaleet peittyvät siihen. Lisää kanasuikaleiden sekaan chilisuikaleet ja kevätsipuleiden vaalea osa

Sekoita pienessä kulhossa loput soijakastikkeesta ja sherrystä, hunaja, murskattu chili ja valkosipuliraaste.

Kuumenna pannu keskilämmöllä. Lisää tilkka oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää pähkinät ja paahda niitä pannulla 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta. Laita sitten sivuun odottamaan.


Lisää pannuun taas loraus öljyä ja kun se kuumenee, lisää broilerisuikaleet. Paista niitä noin 5 minuuttia tai kunnes lähen kypsiä. Lisää seos pikkukulhosta, loput kevätsipulista (voit jättää hieman koristeeksi) sekä paahdetut pähkinät. Paistele koko ajan sekoitellen vielä pari minuuttia. 



Tarjoile riisin kera (tai kasvisten, jos olet kuin minä 😁)



Namnam! 💖



Tsekkaa myös ihan ehdottomat kiinalaislempparini:



Opi myös kuohkean kiinalaisen riisin salat:



btw... mitäs pidätte mun uudesta ysärihuivista?

Olen niin rakastunut, etten malta odottaa pakkasia... 


Vielä en ole raskinut ostaa kaveriksi tätä myssyä, saattaa olla että tyydyn kuitenkin vähän yksinkertaisempaan... olenhan kuitenkin jo nelikymppinen... 😂



Molemmat löytyvät siis Espritin uudesta valikoimasta... 







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…