Ruokamatka maailmalle Vol2 - Etelä-Afrikka - Bobotie (G)

lokak. 16, 2018 0 comments
Karibialta on nostettu kytkintä ja nyt olemme saapuneet Etelä-Afrikkaan. 
Tänään uunissa muhii jauhelihavuoka -Bobotie- joka saa kuorrutuksen munamaidosta. 



Reseptin minulle lähetti ystäväni Shireen. Ystävystyimme Englannissa työskenneltyämme samassa Irkku-pubissa. Siitä on jo aikaa yli 15 vuotta. Vaikka pubi jäi, ystävyytemme säilyi, tosin nyt välimatka on verottanut yhteydenpitoa... 

Tavallisesti Bobotie tehdään naudan tai lampaan lihasta, mutta tiukan ruokavalioni vuoksi jouduin tyytymään broilerin jauhelihaan. Voin vain kuvitella miten punainen liha toisi tähän vieläkin enemmän makua ja aromia, mutta broilerillakin tää toimii todella hienosti.




Bobotien voi tarjota sellaisenaan tai riisin kera. Etelä-Afrikassa Bobotien saa usein kurkumariisin kanssa, mutta päätin tarjoilla ihan plainin kanssa koska vuoka on niin mausteista.


BOBOTIE
JAUHELIHAVUOKA

  • 800-1000g naudan jauhelihaa (käytin broileria)
  • 2 palaa paahtoleipää (käytin gluteenitonta)
  • 2 sipulia ronskisti lohkottuna
  • 25g voita
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 2rkl Madras currytahnaa
  • mango chutneya
  • 1rkl kuivattuja yrttejä (esim timjamia, salviaa, rosmariinia)
  • 3 mausteneilikkaa
  • 5 maustepippuria morttelissa ronskisti jauhettuna
  • 3 ruokalusikallista sultanarusinoita (en löytänyt, ostin jumborusinoita)
  • 6 laakerinlehteä
Pinnalle
  • 300ml täysmaitoa (edit. 17.10.18 muistan ensi kerralla ostaa kauramaitoa, oih ja voih mitkä oireet...)
  • 2 isoa kananmunaa
  • suolaa, pippuria, ripaus muskottia, timjamia...
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita leipäpalat likoamaan kylmään veteen.




Sulata voi pannussa, ja paista sitten sipulikuutioita kunnes ne pehmenee ja alkaa aavistuksen rusehtaa. Lisää pannuun sitten liha ja raastettu valkosipuli.  
Paista kunnes kypsää. 




Lisää sitten currytahna, mangochutney, yrtit, rusinat, mausteet ja 2 laakerinlehteä. Anna muhia nyt matalalla lämmöllä 10 minuuttia. 

Puristele sitten vesi leipäpaloista ja sekoita leivät lihan joukkoon. Kaada lihaseos uunivuokaan ja painele tiiviisti ja tasoita. 



Vatkaa munat ja maito ja lisää mausteet. Kaada munamaito lihan päälle. Ripottele pintaan loput laakerinlehdet. Paista uunissa 40-50 minuuttia. Pinta saa olla kullanruskea. Voit viimeiseksi 5 minsaksi nostaa lämpöä ihan kunnolla tai vaikka laittaa grillivastuksen alle niin pinta saa ihan kunnolla väriä.


Niin hyvää, täynnä makua! Nam nam! 


Herkuttele kanssamme myös:


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca