Ruokamatka maailman ympäri Vol4 - Afganistan - Khabeli palau

lokak. 29, 2018 0 comments

Eilen lennähdimme kotikeittiössämme Afganistaniin, ja valmistin Afganistanin kansallisannosta Khabeli Palauta. Tällä rakkaalla lapsella on monta nimeä- Qabili palau, Khabeli pulao, Kabuli Palaw. Työkaverini Amenehn reseptissä luki simppelisti Khabeli, joten lisäsin arpapelillä jatkeeksi 'palau'.

Yksinkertisuudessaan on kyseessä pilahviriisi joka kääntyisi Lonthoon kieleen 'Excellent rice'. Sitä tämä nimen omaan on! Pretty excellent indeed! Eilen muuten Masterchef Australiassa eräs kilpailija valmisti Azerbaidzanin versiota samaisesta riisistä. Ainakin se kovasti oli samankaltainen... 

Khabelin voi valmistaa myös lampaan tai naudanlihaan. Yeensä Khabeli kypsennetään uunissa mutta minun ohjeessa valmistus tapahtui kokonaan liedellä. Päätin uhmata ja käytin uunin kestävää kattilaa ja laitoin ruuan uuniin n.30 minuutiksi.



KHABELI PALAU

  • 500g porkkanaa
  • 250g rusinoita
  • 1-2 sipulia
  • 2dl öljyä (käytin oliiviöljyä)
  • 500g pitkäjyväistä tai basmatiriisiä
  • 1tl suolaa
  • 1/2tl kurkumaa
  • 1tl currya
  • 3dl vettä
  • 3 broilerin koipi-reittä tai 6-7 nuijaa


Huuhtele riisi hyvin ja jätä sitten kylmään veteen tunniksi ennen ruuan valmistusta.

Kuori ja suikaloi porkkanat (suikaloin kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi). Lisää ripaus suolaa ja paista niitä pannulla kunnes ruskistuvat. Voit lisätä pannuun hieman ruokosokeria niin ne aavistuksen karamellisoituvat.
Nosta ne sitten sivuun. 



Kuutioi sipuli ja paista samassa öljyssä missä paistoit porkkanat.

Lisää sipulin sekaan broilerin koivet/nuijat ja kaikki mausteet. Sekoita. Lisää sitten 2dl vettä ja sekoittele välillä. (Lisäsin lopulta toisetkin 2dl vettä, sillä kastike keittyi kokoon tosi paksuksi ja pelkäsin ettei sitä riitä maustamaan riisiä tarpeeksi).
Paista kunnes broilerit ovat kypsiä.



Siivilöi riisi. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, siivilöi tarvittaessa.



Laita rusinat kulhoon ja kaada päälle vähän öljyä. Kuumenna mikroaaltouunissa. Laita uuninkestävän kattilan pohjalle leivinpaperia. Kaada sitten puolet kypsästä riisistä kattilan pohjalle. Lisää broileri kastikkeineen.  Ripottele 1/4 porkkanasuikaleista ja rusinoista broilerin päälle ja lisää sitten loput riisistä. 



Lisää nyt loput rusinat ja porkkanat kattilaan. Laita kansi päälle ja anna olla matalalla lämmöllä liedellä 30-40 minuuttia. Itse laitoin kattilan kansi päällä 150 asteiseen uuniin 30 minuutiksi, jonka jälkeen annoin jäähtyä kylmällä liedellä 10 minuuttia. 

Kaada kana-riisiseos laakeaan vuokaan jotta porkkanat ja rusinat sekoittuvat tasaisesti riisiin.
Nauti!

Tää oli jälleen kerran yllättävän hyvää rusinoista huolimatta, en yleensä pidä ruuissa rusinoista mutta tällä matkalla maailman ympäri olen löytänyt jo kaksi herkkua jossa on rusinoita.




Hei! käyhän tsekkaan muutkin kohteet:

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca