¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Kesää kohti silein säärin - Psoriasis remissioon, ja miten sen tein

| on
16.5.19
*Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä*


Zoodles - eli kesäkurpitsapasta on hyvä pastankorvike, ja siinä on oikeasti makuakin...


PSSST. Postauksessa myös kuvia psoriasis-ihosta jotka saattavat aiheuttaa mielipahaa ja etovaa olotilaa herkimmille. Postaus ei sisällä reseptejä.Toukokuu jo puolessa välissä... IIIK! Kesä on kohta täällä!

Aina kevään tullessa alan katsomaan kehoani kriittisemmin silmin. Aurinko ja helteet pakottavat paljastamaan ihon, ja se on ollut minulle jo pitkään varsin stressaava ajatus. Tänä kesänä kaikki on toisin; käsivarteni saavat heilahdella vapaana pitkistä hihoista, ja helteitä varten minulla on jo odottamassa kellohelmainen lyhyt kesämekko. Viime vuonnakin ostin shortsi-jumpsuitin ja jopa pidin sitä, samalla jatkuvasti stressaten tuijottavatko vastaantulijat. Nyt stressi loistaa poissaolollaan.

Tie paranemiseen on ollut pitkä, aivan tarpeettoman pitkä. 
Matkasta tervehtymiseen löytyy useampikin postaus, mm. TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ. Löydät myös yläpalkista kohdan TERVEYS, josta pääset listaan kaikista terveys-aiheisista postauksistani.  

Puhun tästä asiasta blogissani aika ajoin, ehkä välillä toistaenkin itseäni, mutta mielestäni aihe on niin tärkeä ettei siitä voi puhua liian usein. 

Jokainen autoimmuunisairauksista kärsivä, 
joka ottaa kopin ja antaa ruokavaliomuutokselle mahdollisuuden
löpinöitteni johdosta, on riittävä syy tällekin postaukselle, 
jota olen nyt väsännyt kaksi päivää. 


Kuva Juraj Varga Pixabaystä 


En lähde pidemmästi paasaamaan KETO-ruokavaliosta, sillä siitä olen jo kirjoittanut aiemmin, sanonpahan vaan, että se, sekä alla olevat lisäravinteet ja vitamiinit ovat parantumiseni takana. 

Olen myös tässä kuukausien aikana täydentänyt lisäravinnerepertuaariani *HYVINVOINNIN TAVARATALOSTA, vahvistaakseni suoliston tervehtymistä ja varmistaakseni mm. C-vitamiinin saannin, koska suuri osa hedelmistä on jäänyt pois. 

Hyvinvoinnin tavaratalossa on ollut viimeaikoina tosi hyviä tarjouksia kuten nämä *FITFARMIN C-500-vitamiinit. Tilasin myös *SELEENIÄ koska siitäkin on todettu olevan apua iholle ja kynsille, 120 tablettia kympillä. Ja ihan paras tarjouksista oli *SANASOLIN OMEGA-3 kapselit;  TUPLA-pakkaus 11,95€, eli 300 kapselia. Muut kuvassa olevat tuotteet tilasin jo aiemmin, suorat linkit tuotteisiin aiemmassa postauksessa TÄÄLLÄ.

Tilasin myös luonnonkosmetiikkaa Hyvinvoinnin tavaratalon *KAUNEUS OUTLETISTA ihan super-edulliseen hintaan; mm. Laveran maskeja, Bohon rajauskynän ja Benecosin luomivärin. Kannattaa tutustua! 


Kaikki kuvan tuotteet siis tilattu ihan oikealla rahalla 
Hyvinvoinnin tavaratalosta, paitsi PUHDISTAMON viherjauhe, 
jonka sain blogiyhteistyönä aiemmassa postauksessani TÄÄLLÄ


Näistä viherjauheen käyttö on jäänyt vähemmälle smoothiejuomien jäätyä vähemmälle...


Sanotaan ettei psoriasikseen ole parannuskeinoa, mutta oireita voi lievittää eri lääkkeillä ja lääkevoiteilla sekä aurinkolomilla. 


Sanotaan että psoriasis on tauti jolla on hyviä ja huonoja kausia, joihin vaikuttaa stressi, elämäntavat, ja jopa vuodenajat. 

Mutta kun heitetään soppaan ruokavalio (jonka itse lokeroisin tuonne elämäntapoihin), väittävät 'viisaat' että ruokavalion parantava kokemus on subjektiivista. Eli vähän niinkuin "lumetta". Samaan aikaan myönnetään että tietyt ruoka-aineet kuitenkin saattavat pahentaa oireita 'joillain ihmisillä'. Silti kysyttäessä lääkärit eivät suosittele jättämään tai edes VÄHENTÄMÄÄN näitä ruoka-aineita.

Psoriasisliiton omilla sivuilla oikein suositellaan syömään viljoja, mikä saa minulta niskakarvat pystyyn. 

Kokemusasiantuntijoilla ja 'guruilla' samalla sivustolla pelotellaan. Toki tietyt kokemukset voivat olla yksilöllisiä, mutta meitä yksilöitä alkaa olla aika runsaasti maailmalla, ei siis voida enää puhua yksittäistapauksista. Miksei siis suositella edes kokeilemaan?  

Minullakin Psoriasis on vuosien mittaan nähnyt huonoja, ja välillä vähän parempia aikoja. Mutta yksikään läiskä joka on iholleni kerran ilmestynyt, ei ole kokonaan hävinnyt silloin parempinakaan aikoina (until now). Lähinnä se parempi kausi on ollut sitä, ettei läiskät hilsehdi ihan yhtä paljon, mutta sitten kaikki taas räjähtää käsiin... ja jalkoihin...

Tässä esimerkki reilun vuoden takaa. Näiden ennen/jälkeen-kuvien välillä oli 9 päivää. 


Tällöin sain viimein yksityisen lääkärin määräämään minulle sisäisen lääkityksen, Sandimmun Neoralin. Ennen-kuva on otettu samana päivänä kun aloitin kapselit. Jo seuraavana päivänä sain kapseleista vakavan allergisen reaktion, ja jouduin lopettamaan kuurin 3 kapselin jälkeen. 

Arvatkaa ketuttiko?

Muutamaa viikkoa aiemmin olin aloittanut D-vitamiini- ja sinkkikuurin, ja  paria päivää aiemmin olin taas vaihteeksi aloittanut uuden ruokavalion, jättäen pois pastan, leivät ja punaisen lihan. Aloin juoda hedelmäsmoothieita päivittäin, ja lenkkeillä. 

Mikä ihon tällä kertaa siis sai näyttämään huimia paranemisen merkkejä? 

Oliko ne 3 kapselia todella näin toimivia, oliko se vitamiinikuuri, vai oliko ruokavaliolla oikeasti näin nopea vaikutus? 

Ehkä 'a bit of everything?'


Vaikka teinkin jo positiivisia muutoksia ruokavalioon, oli sokeri edelleen läsnä, niin hedelminä ja marjoina, kuin päivittäisillä visiiteillä Karkkitorillekin. Myös viljojen läsnäolo, vaikkakin gluteenittomana, piti edelleen yllä tulehdustilaa ja ruokki insuliiniresistenssiä. Ja niin iho pikkuhiljaa lähti taas pahenemaan, kun kapselien vaikutus lakkasi. 

Joku saattaisi tähän sanoa; 'No niin, lääke siis toimii paremmin kuin ruokavalio, end of story!'. 

Itse tähän sanoisin että lääke supressoi OIREET, muttei poista niiden aiheuttajaa... Näillä lääkkeillä on lukuisia sivuvaikutuksia, kuten esimerkiksi verenpaineen kohoaminen, johon sitten taas voidaan antaa verenpainelääkettä... Mitäs sivuvaikutuksia verenpainelääkkeillä taas on? Mitäs lääkkeitä niihin oireisiin on sitten tarjolla? Tästä lähtee se lääkkeiden kehä, näettekö? En halua olla lääkkeen orja, haluatko sinä? 

Näin jälkeenpäin ajateltuna luulen että allerginen reaktio oli minulle siunaus. 

Minun oli löydettävä jotain muuta. Ja Antti Heikkilälle (ja Hesarin Anttia kohtaan luomalle mustamaalauskampanjalle) kiitos, minä löysin. 


Kun THL ja valtamedia nosti tällaisen äläkän, 
täytyi asiaa tutkia tarkemmin... 


Minun 'subjektiivinen' kokemus on nyt tässä, teidän edessä. Täysin lääkkeettömänä. Täysin ilman apteekin tai kaupan 'kosteusvoiteita'. Melkoista huuhaata, eikö totta? 😀

Kyynärpäistä minulla ei valitettavasti ole 'ENNEN'-kuvia, koska ne jäi vanhaan rikkinäiseen läppäriin, mutta läiskistä on edelleen jäljellä hieman tummempi pigmentti, jonka saatat nähdä kuvissa... Pahimmillaan ne olivat melko karseat. Työpaikalla nolotti kun jouduin pyyhkäisemään ihohilsettä kassapöydältä. Jouduin vaatteita ostaessani valitsemaan lähes aina pitkähihaiset ja -lahkeiset tuotteet, tosin viimeisen parin vuoden aikana väsyin siihen ja aloin ajatella tyyliin 'ihan sama, tuijottakaa **rkele!'.

Ihan muutamaa vielä aavistuksen kuivempaa pistettä lukuunottamatta kyynärpäät ovat täysin sileät. Jokaisella suihkukäynnillä hieron niihin Himalajan suolasaippuaa ja rasvaan neitsyt-kookosöljyllä kahdesti päivässä. Himalajan suolasaippualla hieron läiskiä jokaisella suihkukäynnillä.
Näitä saa ihan Prismasta, Lidlistä sekä myös terveyskaupoista


Ja sitten sääriin...

Sääriläiskät ovat olleet minulle se tuskallisin. Molempiin sääriin läiskät tulivat rikottuani ihon sheivatessa. Toinen on ollut minulla 20 vuotta, toinen vajaat 10 vuotta. Välillä parempana, välillä ihan hirveänä. 

Myös vatsaa koristi tovin muutama läiskä, jotka nekin tulivat seurauksena ihon rikkoontumisesta, kun minulle tehtiin laparoskopia. Ne lähtivät ensimmäisenä pois. Ei siis edes suunnitella tatuointeja tai edes kulmakarvojen mikropigmentointeja tälle tätille tulevaisuudessakaan.
Tämä tässä on sama koipi kuin ylempänä olevassa ENNEN-kuvassa. Toki tässä tarvitaan ennen kesää kaikenlaista kuorintaa sun muuta, mutta läiskä on poissa lukuunottamatta pientä pistettä, joka sekin vetelee viimeisiään. Pigmenttiero tässäkin on jäljellä, mutta veikkaan että aurinko vie senkin mennessään.

Vasemmassa sääressä on vielä n. 4x3cm läiskä. Huomasin muuten tämän paranemisprosessin aikana että oikean kyynärpään läiskä oli tiukemmassa kuin vasen, ja säärissä päinvastoin; vasen on tapellut vastaan kovasti, mutta kyllä minä olen jo senkin tontilla ja isken vielä voittajana lippuni salkoon viimeistään kesäkuun lopussa. 

Tänä kesänä voin kävellä täydellä rannalla suomatta ajatustakaan ohittamilleni ihmisille ja heidän katseilleen. Toki olisi ideaalia ettei niitä tarvitsisi ajatella koskaan, näytti sitten miltä tahansa, mutta se nyt vaan on realiteetti että ihmisillä on tapana tuijottaa kaikkea tavallisesta tai normista poikkeavaa, ja se sattuu. 

Olenko minä nyt sitten normi? Se jää nähtäväksi 😂😂


Kuva Pixabay.com / FotografieLinkBe First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*