Joulu 2019 kuvina

jouluk. 26, 2019 2 comments

Tapaninpäivän ilta tekee tuloaan, ja huomenna on paluu sorvin ääreen. Olen nukkunut koko joulun, aina silloin kun en ole syönyt, eikä univelka taida vieläkään olla kuitattu. 

Vietimme joulun keskenämme täällä Espoossa; ukkeli, minä ja Seppo. Perheeni asuu Oulussa ja kolmen päivän vapaa ei vain riitä siihen reissuun. Univelka olisi vain kasvanut. 

Me ollaan ukkelin kanssa muutenkin vähän erakkoja, nautitaan kotona hengailusta. Ja sitä me olemme nyt tehneet. Syöneet, hengailleet ja nukkuneet. 

Siskolta tuli keto-kulinaristille sopivia koristeita; kaali-, avokado- ja suolakurkkukoriste :)

Pukin mielestä olimme olleet kilttinä ja saimme ihania ja tarpeellisia lahjoja. Inhoan krääsää, ja olen tehnyt selväksi etten sitä halua; tuhatta pakettia tarpeetonta, vaan vaikkapa yhden tarpeeseen tulevan laadukkaamman lahjan. 
Toive on alkanut mennä perille, eikä tarpeettomia paketteja ole tullut muutamaan vuoteen. 

Työnantajan antaman paketin aukaisua odotin innokkaimmin. Paketin mukana kun tuli ukaasi että 'pitää sitten laittaa video whatsappiin'. Veikkasin jotain hassua tonttupukua, mutta väärässä olin...


Ihan huippulahja! 
Pienenä tyttönä, kun minulla vielä oli öljytyt lanteet, vanne pyöri vyötärölläni kepeästi kymmeniä ellei satoja kertoja, ja kaulan ympärillä melkein yhtä monta, mutta nyt en saanutkaan kuin parhaimmillani 4-5 kierrosta, joista viimeiset jotakuinkin polven korkeudella, ja mustelmat kaupan päälle. Harjoittelu jatkukoon. 
Hien tällä sai pintaan jo muutamassa minuutissa. Kertoo varmaan muorin kunnosta karua tarinaa...


Siskoilta tuli kirjoja. Olen aina tykännyt Gerritsenin kirjoista, ja silakkareseptit vuodelta 1972 saattavat innostuttaa päivittämään ne tälle vuosituhannelle ketoversioina kukaties 😊.

Sain myös toivomani vohveliraudan äidiltä ja paistelinkin ensimmäisen Chaffleni jo aattoiltana. Olinhan unohtanut kokonaan tehdä jo harjoittelemani ketoleivän, minkä takia joulupäivällisellä sorruin normileipään. 


Uusi villasukkapari kruunasi kaiken. Rakastan villasukkia! Ne on minulla jokapäiväisessä käytössä, ja muutama vanha pari kaipaakin taas vaihteeksi siskon parsintaa...


Jouluateriamme poikkeaa monella tavalla perinteisestä suomalaisesta, mutta graavilohi, ja erilaiset sillit tai silakat löytävät tiensä kyllä pöytäämme. 

  • Katkarapu-lohiviettelys oli pöydässämme jo kolmatta vuotta
  • Västerbotten silli oli vuoden uusi resepti ja oma lempparini koko pöydästä
  • Romanialainen perunasalaatti on kuulunut joulupöytäämme siitä asti kun ukkelin tapasin. Se kuuluu Romaniassa kaikkiin juhliin joulusta pääsiäiseen ja syntymäpäiviin. Toki se ei ole KETO, mutta söin silti hyvällä omalla tunnolla

Salata de boeuf.-romanialainen perunasalaatti. Linkin kautta pääsee katsomaan aiempia koristeluita
Pääruuaksi oli perinteen mukaan Sarmale, eli Romanialaiset kaali- ja viininlehtikääryleet, savupossua sekä villlisika-peuramakkaroita. 

Mummin vanha Arabian kalusto pääsee juhlimaan kanssamme joka vuosi... 
Jälkiruuaksi ukkelilla oli omat suklaat ja minulla nämä omat. 

 

Nää RED- konvehdit oli niin hyviä! Ja ilman lisättyä sokeria. Näissä ei ole mitään ylimääräistä; ei liköörejä, hedelmämömmöjä, ei marsipaaneja ←mitkä normikonvehdeissa jää meillä aina syömättä. Nää tuli syötyä. Tänään nappasin viimeisen kitusiini, mutta kyllä ukkelikin varasti niistä muutaman. 



Joulupäivän aamuna heräsin ajoissa kattamaan aamiaispöydän. Paistoin ukkelille patonkia ja tein itselleni chaffleja, joiden päälle kasasin kekoja sillistä ja viettelyksestä. 

Tein myös paholaisen munia Nigella Lawsonin ohjeella. Laitoin niihin kunnolla tabascoa tuomaan potkua. Ukkelin mielestä aavistuksen liikaa 😁


Juustoille ei enää ollut masussa tilaa aattona, joten nautimme niitä joulupäivänä.

Kävimme saunassa, jonka jälkeen keittelimme glögit ja napostelimme mm. Gruyere, Camembert, Västerbotten ja sinihomejuustoilla sekä Romanialaisella salamilla ja savupastramilla. 


Glögi oli virhe. Se kun oli sitä sokerilitkua, ja sain siitä kovat sydämentykytykset. Not nice feeling at all. 

Sallin itselleni nyt joulun aikana myös sen perunasalaatin, viinin, sekä ne muutamat leivänpalat, mutta uusi vuosi tuo tiukan ruokavalion takaisin, jopa tiukemman kuin se on ollut viime aikoina. 

Tarkoitus on yhdistää AIP ja KETO sillä kehossa ei nyt toviin ole tuntunut optimaaliselta oikeastaan sen kesäloman jälkeen kun lankesin sokeriin. Psori  ei ota parantuakseen, vaikkei se enää huonompaankaan suuntaan ole mennyt, mikä tarkoittaa sitä että matala-asteinen tulehdustila jyllää jossain määrin taas kehossani.

Mutta ensin juhlimme uuden vuoden, johon kuuluu taas se perunasalaatti... ja alkoholi. 


Miten sinun joulusi meni, vai jatkuuko se teillä vielä?
Onko sinulla suunnitelmia uudelle vuodelle?

Ihanaa kun luit tekstini, liity myös seuraamaan instatiliäni, jota päivitän aktiivisesti. Palkista löytyy linkki. 

Ihanaa loppuvuotta sinulle!

Kommentit

  1. Sokeri on kyllä aikamoinen myrkky, sain myös ihan hirveät tykytykset ennen joulua kun menin vetämään pussin irtareita ketin jälkeen. Nyt joulun ajan syönyt "normaalisti" eli kaikkea mahdollista ja paluu ketoon loppiaisesta.

    Teillä ollut ihana joulu, noita Red-suklaita haluaisinkin myös maistaa. Ilmeisen hyviä!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä. Niitä ei kaikki myymälät myy, Leooävaarassa vain yksi k-market ainakin heidän oman jälleenmyyjälistan mukaan. Kantsii käydä niiden omalla fb-sivulla tarkistamassa jälleenmyyjät. Itse en niinkuin normielämässä ole mikään himosuklaansyöjä mutta jouluna oli kiva vähän herkutella 😊. Ihanaa uutta vuotta sinulle! ♥️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca