Romanialainen perunasalaatti - Salata Orientala

kesäk. 11, 2018 0 comments

Romanialaiset rakastavat perunaa, niin arjessa kuin juhlassakin. Romanialaisissa juhlissa ja illanistujaisissa on AINA tarjolla perunasalaattia. Yleensä se on Salata de Boeuf , mutta Salata Orientala löytyy myös monesta juhlapöydästä. 

Meillä tätä jälkimmäiatä perunasalaattia tarjoiltiin myös illanistujaisissa taannoin.

Menua suunnitellessa päätimme että haluamme tarjota jälleen jotain Romanialaista, mutta kaikki ukkelin ehdottamat ateriakokonaisuudet tuntuivat jotenkin raskailta ja tunkkaisilta lämpimänä kesäpäivänä. Lopulta päätettiin koota kylmä tapas-tyylinen noutopöytä.



Tarjolla oli siis:

  •  Pasta De Peste tonnikalatahnaa
  • Salata de Vinete munakoisotahna
  • ukkelin inspiroima tulinen porkkanasalaatti kilohaililla (mikä muuten oli vieraiden ehdoton suosikki)
  • Salata Orientala perunasalaatti, jonka resepti siis alla
  • kylmäsavulohi-CaviArt-leipäset ja
  • patonkia




Nimestään huolimatta Salata Orientala ei ole juurikaan 'orientaalinen' perunasalaatti, vaan raaka-aineet ovat varsin yksinkertaiset, kuten monessa muussakin romanialaisessa herkussa. Joskus vain vähemmän on enemmän.


Yksinkertaisimmillaan Salata Orientala on yhtä kuin 


-perunat, punasipuli, kananmunat, oliivit, Ã¶ljy ja omenasiiderietikka-


Joskus perunasalaattiin lisätään myös kuutioitua suolakurkkua ja savumarinoitua kalaa kuten muikku tai kilohaili, mutta lopulta päätettiin tehdä se porkkanasalaattihässäkkä sen kalan kanssa ja pitää tämän salaatin maut yksinkertaisempina.


Me lisättiin salaattiin myös punaista paprikaa tuomaan väriä. 

Tällä reseptillä saat suht suuren kulhon salaattia, riittävästi varmasti ainakin 12 ihmiselle... Meitä oli kuusi, ja salaattia jäi vielä mukavasti seuraavallekin päivälle.



SALATA ORIENTALA
PERUNASALAATTI

  • 2kg kiinteitä perunoita
  • 2 punasipulia ohueksi viipaloituna
  • 1 kevätsipulin varsi viipaloituna
  • 1prk (140g) Kalamata-oliiveja viipaloituna (tai kokonaisina...)
  • 1/2 punainen paprika ohueksi suikaloituna
  • 8 kananmunaa kovaksi keitettynä 
  • muutama loraus omenasiiderietikkaa (maistamalla paras)
  • saman verran extra virgin oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Keitä perunat kuorineen niin että haarukka juuri ja juuri uppoaa perunaan mutta ne ovat silti napakoita. Ne nimittäin kypsyvät vielä jäähtyessäänkin vähän. Kaada kuuma vesi pois ja anna jäähtyä. Jos tuntuu että ne kypsyivät yhtään liikaa, dippaa ne kylmään veteen niin lisäkypsyminen estyy. 


Kuori jäähtyneet perunat ja lohko ne ronskisti kulhoon. Heitä sekaan oliivit, viipaloidut sipulit ja paprikasuikaleet. Lorauta kulhoon oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria. 

Sekoita KÄSIN nostelemalla kevyesti sormilla kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet. Käsin sekoittamalla perunat eivät muusaannu. Lisää sitten kananmunalohkot/siivut ja sekoita taas sormilla nostellen varovasti. Tarkista maku ja tarjoile!
______________________________________________________


P.S. Tutustu myös toiseen Romanian klassikkoperunasalaattiin alla olevan linkin kautta:



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca