Romaniaa kierrellen - Bukarest - OSA III - Euroopan suurin kylpyläkompleksi THERME

elok. 16, 2018 0 comments

Viimeinen raapaisu Bukarestiin lähtee tästä...

Vaikka olisit varannut 'kaupunkiloman' Bukarestiin, ei sen tarvitse olla pelkästään asfalttiviidakossa samoilua. 

THERME on Euroopan suurin spa- ja wellness-keskus Bukarestin pohjoisosassa, lähellä Otopenin lentokenttää, se käsittää 30000m2  ihka oikeaa paratiisia. 



Therme ei ole mikään tavallinen kylpylä, eikä vesi ole mitään tavallista kloorivettä vaan vesi tulee maan alta, yli kolmen kilometrin syvyydestä. Se on mikrobiologisesti puhdasta ja sisältää runsaasti mineraalisuoloja, sinkkiä, kuparia, seleeniä, kalsiumia ja magnesiumia. Thermestä löytyy altaita yli 10, altaita on niin sisä- kuin ulkotiloissakin ja allasbaareja jokaisella osastolla. Juomat piipataan rannekkeeseen ja maksetaan lähtiessä.



Thermellä on myös oma puutarha, itseasiassa Romanian suurin kasvitieteellinen puutarha , jossa on yli 800 000 kasvia ja satoja puulajeja, mukaan lukien Euroopan suurimpien palmujen suurin istutus, sekä Tree of life - elämän puu, joka on yksi nykyajan kasvitieteellisistä harvinaisuuksista.

Kompleksi on jaettu osastoihin, joilla kaikilla on oma teemansa. 



PALM on rentoutumisen tyyssija 500 palmupuun keskellä. Palmista löytyy teema-altaita kuten 'kuolleenmeren allas' jonka mineraalit ovat kuuluisia immuunisysteemin tukemisesta. Lisäksi löytyy Lithium allas jolla on stressiä poistava vaikutus, sekä kalsium&magnesiumallas joka rentouttaa lihaksia. Palmin pääaltaasta löytyy porealtaita ja hierovia suihkuja. Palmista löydät myös sademetsähöyrysaunan. 



ELYSIUMISTA löydät teemasaunoja, sekä hierontapalvelut. Saunoja Elysiumissa on 6. Hollywood-sauna on samalla leffateatteri. Löytyy Himalajan suolasauna, Amazon, Alhambra, Provence ja Bavaria. 
Itse testasin näistä Alhambran mausteisine tuoksuineen sekä Himalajan saunan jonka pitäisi tehdä hyvää Psoriasis-iholle. 



GALAXY ZONE on paikka josta ei hauskanpitoa puutu. Liukumäkiä löytyy 16 joista 9 on vain aikuisille. Galaxystä löytyy myös aaltoallas sekä hiekkaranta aidosta hiekasta.



Jokaisella osastolla on myös ravintoloita, ruuat piipataan myös rannekkeisiin ja maksetaan lähtiessä.







Thermeen pääsee bussilla suoraan Bukarestin keskustasta Thermen logolla varustetuilla busseilla. Pysäkkejä on mm. Victorian aukiolla, riemukaarella sekä Presei-aukiolla. Busseja menee kahden tunnin välein klo 9 alkaen.

Sisäänpääsyhinta vaihtelee sen mukaan mihin osastoille haluat päästä, kauanko haluat olla ja oletko liikkeellä viikolla vai viikonloppuna. Hintataso meille on kuitenkin tosi huokea, kun taas paikalliset haukkovat henkeään. Esimerkiksi SMART PASS koko päiväksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle on yhteensä 50€. Juomat baareissa on 2-3 euron luokkaa. 

Suosittelen ehdottomasti kokopäivälippua aurinkoisena päivänä, oli lapsia mukana tahi ei. Tämä on yhdistelmä spa-hemmotteluja ja rantalomaa. Upea, aivan upea paikka! Minä, nelikymppinen hypin tasajalkaa ja hihkuin ukkelille 'This is like...like...Hawaii or something' Tsekkaa parempia kuvia vaikkapa täältä tripadvisorin sivulta , itsellä jäi puhelin pukkarin lokeroon ja ukkelit puhelimineen olivat jatkuvasti hukassa, siksi kuvasatoni on vähän ankea 😂😂.

Jos siis hakusessa on kaupunkiloma Euroopassa, ja mietit vaihtoehtoja, mikset lisäisi vaihtoehdoksi Bukarestia, onhan listallasi mahdollisesti myös Gdansk ja Budapestkin. Bukarest vain on tuhat kertaa mielenkiintoisempi 😁

Luethan myös:

Bukarest OSA I
Bukarest OSA II 

Sekä vanhempi juttuni Romaniasta

Matkavinkkinä Romania











Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca