Aasialainen inkivääripossu - VHH

huhtik. 3, 2020 3 comments



Aasialaiset ruuat ovat aina olleet lemppareitamme, jopa niin, että kävimme ennen viikottain syömässä kiinalaisissa tai Thai-ravintoloissa, ja kokkasimme aasialaisittain myös kotona. 
Siirryttyäni ketogeeniselle, jäi ravintolavisiitit pois, eikä meillä kotonakaan ole tullut kokkailtua sitä usein. Itseasiassa siirryttyäni ketogeeniselle, olen lisännyt vain kaksi aasialaistyylistä reseptiä blogiin; Maapähkinäkanan ja Keto-Makirullat . Aasialaisiin ruokiin kun automaattisesti yhdistää riisit, vermicellit ja muut nuudelit, sokeripitoiset kastikkeet ja ruokakooman. 

Soijakastike ei myöskään ole "ketoystävällistä", mutta mun keittiössä soijakastiketta kuitenkin käytetään. Uskon että se mahtuu mun makroihin hyvin (makroihin joita siis en laske). Soijakastikkeen voi kuitenkin korvata esimerkiksi tamarilla tai coco-aminos-kastikkeella halutessaan (joista kumpaakaan en vielä ole kokeillut, eli en voi sen kummemmin neuvoa). 

Tämän reseptin kehitin vähän lennosta. Jääkaapissa oli yksi munakoiso joka piti käyttää pois, pakkasessa possua, ja siitä se sitten lähti. 





Kukkakaaliriisi oli jo meille tuttua, ja tykkään paistaa sen rapsakaksi kananmunan kera tilkkasella soijakastiketta. Ohje kukkakaaliriisiin löytyy täältä MAAPÄHKINAKANA-RESEPTIN yhteydestä. Tällä kertaa tosin tein ihan reilusti, puolentoista keskikokoisen kukkakaalin verran. Raastan myös kukkakaalin nykyisin yleiskoneen isolla raastimella aikaa säästääkseni. 

Toinen juttu minkä tein nyt toisin, oli se että paistoin 2 munan ohuen munakkaan eri pannussa, suikaloin sen ohuiksi suikaleiksi ja lisäsin lähes kypsään riisiin paistumaan. Näin riisi pysyy kuohkeana ja irtonaisena.

Mutta hei, lähtäämpäs kokkaileen!

Aasialainen inkivääripossu

  • 450g porsaan kassleria, ohueksi suikaloituna
  • 1 sipuli, viipaloituna
  • 1 punainen suippopaprika, viipaloituna
  • 1 vihreä paprika, lohkottuna n. 1cm x 2cm paloiksi
  • 1tl inkivääriä raastettuna
  • 3/4 munakoisosta, viipaloituna
  • 3 isoa herkkusientä viipaloituna (siitakesienet vielä parempia!)
  • 1 porkkana ohuiksi tikuiksi viipaloituna
  • 3cm pätkä sellerinvartta viipaloituna
  • 3/4 tölkkiä bambunversoja, ohuiksi tikuiksi viipaloituna
  • 3/4 tölkkiä vesikastanjoita puolitettuina
  • (yksi punainen chili viipaloituna, itse unohdin ostaa, laitoin tabascoa tuomaan potkua )
  • 2rkl soijakastiketta
  • 1tl kalakastiketta
  • ripaus korianterijauhetta
  • ripaus fenkolinsiemeniä
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen


Marinadi:
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 3cm pätkä selleriä raastettuna
  • 1rkl inkivääriä raastettuna
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 3rkl soijakastiketta
  • 1tl kalakastiketta
  • 2tl paprikajauhetta
  • ½tl korianterijauhetta


Sekoita marinadin ainekset, ja kaada marinadi possusuikaleiden päälle kulhoon. Sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja laita kulho jääkaappiin minimissään pariksi tunniksi maustumaan. 


Viipaloi kaikki kasvikset valmiiksi. Laita sieniviipaleet kulhoon ja kaada päälle lämmintä vettä. Tulet tarvitsemaan myös liotusliemen eli älä heitä sitä pois.

Ota possu huoneen lämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. 

Kypsensin lihan ja kasvikset eri pannuissa ja yhdistin loppuvaiheessa, mutta ne voinee myös kypsentää samassa pannussa. Tavaraa on vain paljon ja kypsennysajat vaihtelee, siksi koin paremmaksi näin. 

Paista possusuikaleet kuumassa wokkipannussa voi-öljyseoksessa. Kun ne näyttää kypsältä, laske lämpöä ja kaada sekaan sienten liotusnestettä n. 1dl. 

Toisessa pannussa kuumenna myös voi-öljyseosta, ja aloita porkkanoista ja selleristä. Paista niitä muutama minuutti ja lisää sitten munakoisoviipaleet ja sipuli. Taas pari minuuuttia ja sitten paprikat, chili, bambunversot ja vesikastanjat. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Laske lämpö matalaksi. 


Kaada sitten possu nesteineen kasvisten sekaan ja anna hiljalleen pulputella kunnes munakoiso on täysin pehmentynyt ja likimain kadonnut soossiin. Sen kermainen rakenne nimittäin saa kastikkeen aavistuksen paksuuntumaan.

JOS et ketoile, voit toki paksuntaa kastiketta esimerkiksi 1tl maissitärkkelystä-tilkka vettä-seoksella.

Tarjoile possuwokki paistetun riisin kera. Jos haluat OIKEAA riisiä, löytyy multa ohje sekä keitettyyn että paistettuun riisiin TÄÄLLÄ.

Tai luo kunnon buffet meal ja tee alkuruuaksi SUSHIA tai KETO-SUSHIA.

Ihanaa huhtikuuta just sulle! Pysy terveenä 💓





Kommentit

  1. Järisyttävän hyvää, voisin elää thairuolla ja sushilla, muuta en välttämättä kaipaisi.

    Ihanaa viikon jatkoa Hanna. <3

    VastaaPoista
  2. Järisyttävän hyvää, voisin elää thairuolla ja sushilla, muuta en välttämättä kaipaisi.

    Ihanaa viikon jatkoa Hanna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tiia! Olen kyllä samaa mieltä! Olisin muuten halunnut nyt pääsiäisenäkin syödä vain keto-sushia, mutta annoin periksi karitsanviululle :D Vappuna sitten! Taidan tehdä ihan kunnon Aasiapöydän :) Iloa ja aurinkoa pääsiäiseen! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca