Kala on olennainen osa suomalaista juhannuskattausta, oli se sitten missä muodossa tahansa. Itse olen vähän kyllästynyt purkkisilleihin ja vaikka itse voisin vetää graavilohta ihan sellaisenaan napaa kohti, ei sekään oikein sopinut muihin tarjottaviimme.
Vietimme juhannusta samassa seurassa kuin edellisvuonnakin, ja vaikka ukkeli meinasi ettei kalaa saisi olla ollenkaan 'kun se ei sovi näihin muihin...', en aikonut antaa periksi. Onneksi en ollut ainoa jonka kalahammasta kolotti, mikä selvisi suunnitellessamme juhannusmenua whatsappissa. Muisteltiin edellisvuoden lohirullia, miten herkullisia ne olivat, vaikkakin hajosivat, JA suurin osa juustosta valui pois, ja mietittiin miten reseptiä voisi muuttaa jotta ne pysyisivä tällä kertaa kasassa.
Googlaillessa törmäsin TÄHÄN Sami Lehtolan Soppa365-sivustolle jakamaan reseptiin, jota käytimmekin pohjana.
Meillä oli tällä kertaa kirjolohta sillä se oli hyvässä tarjouksessa. Meidän kirjolohifileet jäivät aavistuksen paksuiksi koska liian tylsä veitsi. Paksuus ei vaikuta makuun mutta ohuemmilla siivuilla olisi saanut vielä napakammin rullattua.
LOHI-PEKONIRULLAT GRILLISSÄ
- 2pkt pekonia
- 500g lohta TAI kirjolohta
- 1pkt mustaa koskenlaskijaa
- tillisilppua
Levitä pekonisiivut tiiviisti limittäin joko kelmun tai voipaperin päälle.
Aseta pekonisiivujen päälle (kirjo-)lohisiivut, ja viipaloi päälle mustaa koskenlaskijaa ja tuoretta tillisilppua.
Aseta pekonisiivujen päälle (kirjo-)lohisiivut, ja viipaloi päälle mustaa koskenlaskijaa ja tuoretta tillisilppua.
Paperia/kelmua apuna käyttäen rullaanapakaksi rullaksi kääretortun tyyliin ja laita kelmuun/voipaperiin käärittynä pakastimeen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes aavistuksen kohmeessa.
Leikkaa noin parin sentin viipaleita.
Leikkaa noin parin sentin viipaleita.
Meillä tuli kaksi pötköä tästä määrästä, kuvassa oleva jäi vähän lyhyemmäksi kuin edellinen pötkö.
Meillä oli erillinen teräspelti, jonka peitimme foliolla johon hierottiin hieman öljyä ennen kuin aseteltiin rullat pellille. Pinnalle vielä nokareita koskenlaskijaa. Näin grilli pysyy myös vähän puhtaampana ja mahdollisesti myöhemmin grillattavat jutut eivät saa kalan makua itseensä.
Edit* uusintakierros tehty kelmulla; huomattavasti napakampi ja muutenkin kaikin puolin onnistuneempi tulos.
|
Grillausaikaa en osaa isommin arvailla, katsottiin että pekoni oli kypsää. Pekonin ja kirjolohen alkuun kummalliselta kuullostanut liitto oli yllättävän hyvä, mutta niinhän sanotaan että mikä tahansa missä on pekonia, maistuu herkulta. Niin tämäkin!
***
Edit:23.6.
Tänään laitettiin uusintakierros ja tehtiin uunissa, käyttäen lohta.
Käytin siis tällä kertaa kelmua voipaperin sijaan ja oli huomattavasti käytännöllisempi kaikin puolin. Noudatin myös alkuperäisen reseptin ohjetta
ja paistoin molempia puolia kuumalla pannulla muutaman sekunnin,
ennenkuin laitoin ne pellillä uuniin 15 minuutiksi.
Voi taivas, miten hyvää 😋😋😋
***
Juhannuspöydästä löytyi myös:
-Norpan raikas juhannussalaatti
-Korianteri-lime-kanavartaat
-Karin grillipaprikat
-Coleslaw A'la Kari Aihinen
-Raikas Tzatziki
Pssst. Saapi seurailla ja tykätä myös osoitteissa:
https://www.instagram.com/kotigourmeeta/ ja
https://www.facebook.com/kotigourmeeta/
Voit myös klikata itsesi lukijaksi palkista oikealla, tällöin saat reaaliajassa ilmoitukset uusista postauksista sähköpostiisi! ⇒⇒⇒
Kommentit
Lähetä kommentti