Kesän grillivinkit Vol 4 - Korianteri-lime-kanavartaat grillissä

kesäk. 23, 2019 0 comments

Grillivinkkien sarjatulitus lähtee nyt lihalinjalle. Kesäisin mun yrttirakkaus lähtee aina uuteen nousuun, johtuen siitä että saan ruukkuyrtit sentään jotenkuten kasvamaan parvekkeella. Juhannusgrilliin halusin makkaroiden ja karitsan lisäksi jotain kevyempää lihavaihtoehtoa jossa yrtit pääsisivät pääosaan. 
Googlailin tovin ja törmäsin pariinkin mielenkiintoiseen reseptiin, mm. tähän Kikkoman-sivuston sekä Soppa365-sivuston reseptiin, ja sooloilin niistä sitten oman. Useimmissa resepteissä vartaisiin käytetään rintafileitä, mutta itse koen että ne helposti kuivuvat, siksi suosin oikeastaan melkein kaikessa kokkauksessa paistileikettä, joka siis on reisilihaa, ja rasvaisempaa kuin fileet. Meillä ei rasvaa pelätä.
Tein suht' suuren satsin, mutta voit puolittaa ohjeet jos syöjiä on vähempi. Meitä oli viisi, mutta vartaita jäi vielä rääppiäisiinkin.

KORIANTERI-LIME-KANAVARTAAT
  • 1200g broilerin paistileikettä
  • 2 limen mehut
  • puolikkaan sitruunan kuoret suikaloituna
  • 3-4rkl neitsytoliiviöljyä
  • nippu korianteria (maun mukaan)
  • nippu sitruunamelissaa
  • muutama basilikan lehti
  • 1,5rkl inkivääriä raastettuna
  • 4rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1tl paprikajauhetta
  • kuusenkerkällä maustettua merisuolaa (maun mukaan)
  • 2 pientä tai yksi iso valkosipulin kynsi raastettuna
  • puolikas chili hienonnettuna
  • ripaus sipulijauhetta
  • grillitikkuja
Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi. Lisää yrtit marinadiin. 

Leikkaa paistilihoista parin sentin levyisiä suikaleita. Tee niistä tarpeeksi pitkiä että saat ne pujotettua vartaan läpi ns. "viikattuna". Sekoita suikaleet hyvin marinadiin, peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin pari tuntia. 


Laita sitten grillitikut likoamaan veteen jos käytät puisia. Anna niiden liota 5-10 minuuttia. 


Ala täyttää vartaita. "Viikkaa" suikaleet kahtia ja lävistä tikuilla, eli yksi suikale menee siis kahdesti läpi tikusta. Tee vartaista haluamasi kokoisia. Meillä oli pitkiä tikkuja joista molempiin päihin jäi nelisen senttiä vapaaksi. Paistilihat saa laittaa aika tiiviisti, näin vartaista tulee vähän kuin Kreikkalaiset Souvlakityyliset. 


Sitten vain grillailemaan. Me grillattiin nää ns. sileän levyn päällä johon hieroimme hieman öljyä, käännellen välillä.


Tarjoile vartaat TZATZIKIN kanssa!


Käy kurkkaamassa muut Grillivinkkisarjan postaukset:



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca