Ketoilijan broileri-herkkusienipiirakka - herkullista ja helppoa arkeen ja juhlaan

syysk. 27, 2019 0 comments

Perjantai-illan lohturuuaksi tekaisin tämän mehukkaan ja herkullisen broileri-herkkusienipiirakan. Ukkeli on kipeänä eikä hänelle nyt maistu kuin kanaliemi, joten koko piirakka jää siis minun nautittavaksi! Ei toki kerralla, mutta pakkaan siivun huomenna lounaaksi töihin saadakseni työkaverit kateudesta vihreäksi 😂 Mun pitäisi jättää nyt maitotuotteet vähemmälle joten pakko käyttää kaikki kermat nyt pois... 


Reseptin tein vähän niin kuin summassa sillä halusin yhdistää mantelijauhojen pähkinäisen maun sekä vasta löytämäni pofiberin. Pohja onnistui yllättävän hyvin! Oikein itsekin ihmettelin. Jaan sen siis myös tänne.


KETOILIJAN BROILERI-HERKKUSIENIPIIRAKKA

pohja:
  • 100g mantelijauhoa
  • 1,5dl pofiberia
  • 80g luomuvoita (sulatettuna)
  • 70g juustoraastetta
  • 1 kananmuna
Sekoita jauhot keskenään kulhossa, sulata voi mikrossa (älä kuumenna, ihan vain pehmeäksi). Lisää voi jauhojen sekaan ja sekoita sormin, niin että voi tarttuu kaikkiin jauhoihin. Lisää kulhoon juustoraaste sekä kananmuna ja sekoita hyvin. Pyörittele käsissä palloksi. 


Kauli kostealla pulikalla ohueksi leivinpaperin päällä ja kippaa voideltuun vuokaan. Taputtele tasaisesti ja muotoile piirakalle reunat. Tee haarukalla taikinaan reikiä ja esipaista 10 minuuttia n. 220 asteessa. 



täyte


  • n.7cm purjoa viipaloituna
  • 1pkt broilerin paistisuikaleita (200g)
  • 1 punainen suippopaprika
  • 1 valkosipulinkynsi viipaloituna
  • 2 herkkusientä viipaloituna
  • 1 kananmuna
  • 1prk ranskankermaa (200g)
  • haluamiasi mausteita (käytin paprikaa,sipuli- ja valkosipulijauhetta, inkivääriä, suolaa)
  • juustoraastetta pinnalle
Paista broilerinsuikaleet valkosipulin, suippopaprikan ja osan purjosta kanssa (noin puolet) ja mausta. Sekoita ranskankerma ja kananmuna keskenään. Lisää hieman suolaa. 
Laita loput purjosuikaleet piirakan pohjalle, päälle paistamasi kana-kasvissekoitus, ja sitten sieniviipaleita. 


Kaada päälle muna-kermaseos ja pinnalle juustoraastetta. Laita piirakka takaisin uuniin noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat, niin piirakka pysyy paremmin koossa.


Nauti! 





Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca